Osnivanje i razvoj

Škola stranih jezika i računara "Spell" osnovana je u Nišu 06. septembra 2004. kao Centar za podučavanje engleskom jeziku, prevođenje i obuku na računarima. Prostorije Škole nalaze se u samom centru grada Niša, u leđa kafani "Sinđelić", preko puta glavne poslovnice AIK Banke.

Četiri prostorije za učenje stranih jezika su opremljene sopstvenim sredstvima (od kojih dve za odrasle i osobe školskog uzrasta i jedna prilagođenja podučavanju dece od 4 do 7 godina), dok je kabinet sa šest računara opremljen u januaru naredne godine, uz pomoć nemačke nevladine humanitarne organizacije "Help" (detaljnije informacije na adresi: http://www.help-serbia.org.rs/srp/supportigp_pg4.php).

Big Ben

Septembra meseca 2005. tadašnji Centar Spell je doregistrovan i dobija današnji naziv - Centar za strane jezike i obuku na računarima Spell, tako da se u našem Centru, pored engleskog jezika, trenutno izučavaju i italijanski, španski, nemački, francuski i grčki jezik. U junu 2007. Škola Spell je dobila licencu kao test centar Londonske privredne komore, gde je moguće polagati i sertifikovati znanje iz engleskog jezika, dobijanjem međunarodno priznate diplome Londonske privredne komore LCCI. Škola Spell je jedini ovakav test centar na teritoriji Južne, Istočne i Centralne Srbije. Ujedno, shodno tome, Centar je podeljen na tri dela:

Dinamika poslovanja

U toku šest godina svog postojanja, Škola Spell je uspešno obučila i još uvek obučava, u različitim oblastima, preko 2200 osoba svih profila i uzrasta. Da rad škole ide uzlaznom putanjom potvrđuje permanentan i nagli rast polaznika. Naime, u drugoj godini poslovanja, broj polaznika se povećao za 300%, da bi već u četvrtoj godini postojanja Škola skoro u potpunosti popunila svoje kapacitete. Na osnovu trenutnog interesovanja, predviđa se nastavak trenda i proširenje Škole Spell na novim lokacijama.

Osnovne karakteristike

Ono što je karakteristično za Školu Spell, pored najsavremenije tehničke opremljenosti (sve učionice su opremljene belim tablama, računarima i dopunskim uređajima za multimedijalnu nastavu, dok je jedna opremljena i interaktivnom belom tablom), jeste i izuzetno mali broj polaznika po grupi (maksimalno 6).

multimedijalna nastava u školi Spell

Postoje i individualni kursevi, kao i kursevi u grupi od samo 2 ili 3 polaznika, prema njihovom zahtevu. Razlog za ograničavanje broja polaznika po grupi leži u tome da je prilagođavanje svakom polazniku i njegovim potrebama izazov svakom našem predavaču sa kojim se oni rado suočavaju jer je ljubav koju oni pokazuju za svoj predmet ono što ih motiviše da svoje znanje prenesu na druge ljude. (Detaljnije)

Škola Spell je, u okviru nastavnih aktivnosti, uvela i radionice putem kojih aktuelni polaznici ali i zainteresovana lica koja nisu polaznici Škole Spell, mogu da usavršavaju svoje sposobnosti u komunikaciji i slušanju, upotrebi gramatike, u korišćenju i povećanju vokabulara. (Detaljnije)

Polaznici

skola racunara u skoli Spell

Izuzev polaznika koji se samostalno prijavljuju za neki od navedenih kurseva, a koji čine najveći deo polaznika centra, u Školi Spell su se obučavali ili se još uvek obučavaju i zaposleni iz sledećih organizacija: AIK Banka, Zepter Banka, Turistička agencija Mondorama, NELT, Uprava za privredu, održivi razvoj i razvoj životne sredine, Don Cafe, Delta M, Help-humanitarna organizacija, Turistička organizacija Niša, Wurth, Leoni i drugi.

Od februara do maja 2010. godine, u saradnji sa LEDIB-om i organizacijom HELP, škola Spell je učestvovala u realizaciji programa "Business u osnovnim školama". Program je implementiran u OŠ "Učitelj Tasa" i OŠ "Stevan Nemanja". Realizacija ovog programa obuhvatila je preko 50 učenika iz ove dve škole, koji su se obučavali u primeni poslovnog engleskog jezika uz primenu poslovnih veština. vidi fotografije

Ostale aktivnosti

aktivnosti u Spell-u - olovka

Osim kurseva jezika kao i obuke na računarima, u Školi Spell se pružaju i usluge prevođenja svih vrsta tekstova. Sledi lista klijenata čijim se članovima permanentno pružala i pruža usluga prevođenja: AIK banka, Elektronski fakultet, Sudska medicina, Ortopedija, Fakultet Geografije - Turizmologija, Privredna komora Leskovac, NVO Mreža odbora za ljudska prava CHRIS, Media Centar, VOSSLOH Min Skretnice, Turistička organizacija Niša, Dream Company, Alko Klaster Južne Srbije i drugi.

Pored pomenutih, Školi Spell se za prevode obraćaju i studenti ili zaposleni u drugim organizacijama, kako one u Nišu, tako i van Niša.

* Jos jedna osobenost Centra Spell jesu prigodne svečanosti prilikom dodele sertifikata o uspešno završenim kursevima, koje Škola organizuje na atraktivnim niškim lokacijama, a tu je i novogodišnje druženje i dodela paketića za najmlađe učenike Škole.

* Permanentno edukovanje profesora na internim ili eksternim treninzima, seminarima i konferencijama, čini da se kvalitet u nastavi poboljšava iz godine u godinu.


ONLINE testovi

17.03.2016.

Ukoliko imate problem da se logujete, posaljite mejl na ... dalje
FEBRUARSKI CIKLUS KURSEVA ZA ODRASLE

26.01.2016.

Prijave i testiranja se vrše radnim danima od 15 do 21h.
dalje
Oktobarski ciklus kurseva stranih jezika

18.08.2015.

UPIS ZA OKTOBARSKI CIKLUS KURSEVA stranih jezika moze se izvrsiti ... dalje
Letnji ubrzani kursevi stranih jezika!

12.06.2015.

Upis počinje 10.06 / Kursevi počinju: 01.07.2015. / Dinamika: ... dalje
Radno vreme Centra SPELL za vreme Uskrsa:

10.04.2015.

* Dečje grupe nemaju nastavu u periodu od 9. do 15.aprila. Sa ... dalje

I G R A J

B E S K O


ZAPOČNI AVANTURU

Koju zemlju biste izabrali za mesto življenja?
Australija
Novi Zeland
Engleska
SAD
Švedska
Norveška
Srbija
Glasaj